Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseKALĖDŲ RECEPTAISALDUMYNAI

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

parašė Asta 29 Lap ’20
Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Ar jau kepėte šiemet meduolių? Pirmuoju sniegu apdovanojęs savaitgalis – pats metas pripildyti namus stebuklingų Kalėdų aromatų. O tuomet… prieš paslėpdami meduolius laukti Kalėdų (ar prieš suvalgydami juos dabar pat!), atidėkite porą saujų desertui.

Šį desertą sluoksniavau prieš savaitę. Lietūs merkė vieną dieną po kitos ir atrodė, kad ruduo niekada nesibaigs. To rudens jausmo įkvėpta, sumaniau „išgelbėti“ dar vasarą menančius obuolius. Jie kiek apvytę, bet sunokę šiltuose saulės spinduliuose, – savaitgalio desertui puikiausiai tinka! Supjausčiau juos gabalėliais, subėriau į keptuvę su gabalėliu sviesto, pagardinu ruduoju cukrumi, cinamonu ir citrinų sultimis. Atsargiai maišiau, kol kubeliai švelniai suminkštėjo, bet vis dar neprarado savo formos.

Tuomet paruošiau kremą – lengvą, tirpstantį burnoje. Kreminį sūrį „Philadelphia Original“ išplakiau su šiek tiek cukraus pudros, pagardinau vanile ir… sūdyta karamele! Įplakiau grietinėlę, kol kremas virto puriais ir minkštais debesimis.

Susluoksniavau obuolius su kremu, su laužytais naminiais meduoliais (visada gera mintis jų iškepti daugiau!) ir keliais šaukštais karamelės.

Leidau valandėlę pabūti šaldytuve, kol meduoliai suminkštėjo, ir visi skoniai susiliejo į harmoningą visumą.

Ragavau ir spėliojau, ką šis desertas man primena labiau: ilgas rudens dienas, o gal jaukų Kalėdų laukimą? Visko čia po truputį, o svarbiausia – labai skanu!

 Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

 Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

 Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Kremui:
200 g kreminio sūrio „Philadelphia Original“
½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 valg. š. sūdytos karamelės
2/3 stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)

Obuoliams:
5-6 vidutinio dydžio obuolių
3 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono
½ citrinos sulčių
2 valg. š. sviesto

kelių saujų naminių meduolių
7 valg. š. sūdytos karamelės

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite miltelinį cukrų, supilkite vanilės ekstraktą ir sūdytą karamelę. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Neperplakite. Toliau lėtai plakdami, po truputį supilkite riebią grietinėlę. Turite gauti vientisos konsistencijos tirštą kremą.
2. Paruoškite obuolius. Juos nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu ir citrinos sultimis.
3. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir kepkite virš vidutinės ugnies, vis pamaišydami, kol obuoliai taps minkšti. Neleiskite jiems sukristi iki tyrės, kubeliai vis dar turi laikyti savo formą.
4. Susluoksniuokite desertą. Į stiklines, stiklainėlius ar taures dėkite po šaukštą keptų obuolių kubelių. Ant jų paskleiskite kreminio sūrio-grietinėlės kremo, užberkite trupintų meduolių, ant viršaus – dėkite šaukštelį sūdytos karamelės. Taip susluoksniuokite visus ingredientus.
5. Papuoškite meduoliais, rozmarino šakelėmis, apiberkite meduolių trupiniais ir keliomis spanguolėmis.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philadelphialietuva

 Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

 

cinamonascitrinosdesertasgrietinėlėKalėdoskalėdų pasakoskaramelėkremaskreminis sūrismeduoliaiobuoliaisaldumynaisūdyta karamelėvanilė
1 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sviestiniai sausainiai
kitas įrašas
Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Skaniausi kalėdiniai meduoliai

Sveikuoliški avižiniai sausainiukai

Minkštas obuolių pyragas

Vaniliniai keksiukai su avietėmis

Marmurinis pieniško šokolado keksas

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Juodojo ir pieniško šokolado saldainiai su riešutais

„Šarlotės“ tortas su braškėmis

Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

Jogurtinis žaliųjų citrinų keksas

Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

Trupiniuotis su obuoliais

REKLAMA

GĖRIMAI

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Moliūgų kava

Braškinis pieno kokteilis

Kreminis airiško viskio likeris

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tiršta bulvių ir lašišos sriuba

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Jautienos ir bulvių iešmeliai su fetos padažu

Vištienos maltinukai su grikiais

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

Trinta burokėlių sriuba

1 komentaras

Laima 6 Gru ’20 - 5:45 pm

Žiauriai geras! Šiandien dariau – su meduoliais, karamele, kaip priklauso. Jėginis!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Morkų ir varškės pyragas su trupiniais

    17 Spa ’25
  • 6

    Burokėlių sriuba su rūkyta šonine

    21 Spa ’25

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (360)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (62)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (42)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (695)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (141)
    • Desertai indeliuose (97)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų