Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiPASAULIO SKONIAI

Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

parašė Asta 24 Sau ’23
Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

Karis – tai dubenėlis šilumos, jaukumo ir sodraus skonio. Jo aromatas toks stiprus, kad užsimerkusi galėčiau išvyst save triukšmingam turguje Indijos pakrašty, ar kokiam kitam tolimam krašte, kur prieskoniai pilstomi į didelius maišus ir semiami nedideliais kastuvėliais. Krašte, kur namų virtuvės skęsta kvapuose – tokiuose tirštuose, lyg rūkas.

Atsimerkiu – savo virtuvėje. Indijoje iki šiol buvau tik sapnuose, o štai karis, kunkuliuojantis mano keptuvėje, atkeliavo iš tų kraštų.

„Kas čia taip kvepia?“, – klausia kiekvienąkart mano vyručiai, kai gaminu karį. Ir nors mažasis dabar galėtų dalyvauti išrankumo loterijoje, net jis suraukęs nosį sutinka, kad kvepia labai skaniai; bet paragaus gal kitą kartą, šypt. O veltui, nežino, kiek praranda!

Nors dažniau karis gaminamas su avinžirniais, lęšiai – puiki alternatyva. Karis pavyksta dar švelnesnio skonio, kokosų pienas jam suteikia kremiškumo ir salsvumo. Prieskoninės daržovės, gausus žiupsnis prieskonių – be jų nė žingsnio. Rytų aromatais dvelkiantis comfort food – štai kas yra karis. Sodrus, ryškus, labai skanus!

Panašų lęšių karį, jau beveik paruoštą valgyti, šią savaitę galite įsigyti „Lidl Lietuva“ – ieškokite „Vemondo“ prekės ženklo, žyminčio veganiškus teminės savaitės produktus. Nuo augalinių gėrimų iki augalinių ledų, virtinukų ir picų – „Vemondo“ produktai puikiai papildo „Lidl“ vykdomą „Augalausio“ (augalinio sausio) iššūkį, skatinantį į savo meniu įtraukti kuo daugiau augalinės kilmės valgių. Jei ir iki šiol augalinių produktų pasirinkimas „Lidl“ parduotuvėse buvo gausus, tai šią savaitę – dar gausesnis!

„Vemondo“ ir kitų veganiškų produktų asortimentą RASITE ČIA.

Nesu veganė, bet virtuvėje ir mityboje nieko nėra geriau už įvairovę, tad išragavusi dalį „Vemondo“ produktų, vieną atkūriau ir savo virtuvėje – kariui naudojau produktus iš „Vemondo“, „Bio Organic“ ir standartinio „Lidl“ asortimento.

Lęšių ir žiedinių kopūstų kario receptas tikrai vertas būti užrašytas ir išsisaugotas – ne vien todėl, kad veganiškas, bet ir todėl, kad visiems labai gardus. Išbandykite!

Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 skiltelių česnako
1 morkos
2 valg. š. tarkuotos imbiero šaknies
2 valg. š. pomidorų pastos
2 arb. š. kario prieskonių mišinio*
1 arb. š. druskos
½ arb. š. maltų juodųjų pipirų
300 g žiedinio kopūsto
1 stiklinės (190 g) raudonųjų lęšių
2 stiklinių (500 ml) daržovių sultinio
1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
1 skardinės (400 g) kokosų pieno
100 g špinatų
2 valg. š. glotnaus riešutų sviesto
½ citrinos sulčių

Patiekti:
virtų ryžių
svogūnų laiškų
augalinio natūralaus jogurto

* kario prieskonių mišinį galite keisti, naudodami 1 arb. š. malto kumino, po ½ arb. š. maltos kalendros, ciberžolės, aitriųjų paprikų, ¼ arb. š. malto cinamono.

GAMINIMO EIGA

1. Didelėje keptuvėje ar puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnako skilteles ir morką. Kepkite kelias minutes, kol daržovės suminkštės.
2. Sudėkite tarkuotą imbiero šaknį, pomidorų pasta, suberkite kario prieskonius, pagardinkite druska ir pipirais. Maišydami kepkite apie minutę.
3. Suberkite mažais žiedynėliais supjaustytą kopūstą, lęšius, supilkite sultinį, pomidorus ir kokosų pieną. Išmaišykite. Leiskite užvirti, tuomet ugnį sumažinkite ir virkite apie 20 minučių, vis pamaišydami. Per šį laiką lęšiai išvirs, dalis skysčio nugaruos ir karis sutirštės.
4. Baigiant virti, į karį įmaišykite špinatų lapelius, riešutų sviestą ir citrinų sultis. Išmaišykite ir pakaitinkite kelias minutes, kol špinatų lapeliais sukris.
5. Patiekite karį su virtais ryžiais ir smulkintais svogūnų laiškais. Galite pagardinkite natūraliu jogurtu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė

augalinisčesnakaicitrinosimbieraskariskokosų pienaslęšiaimorkospomidorairaudonieji lęšiairiešutų sviestasryžiaišpinataisultinyssvogūnaisvogūnų laiškaiveganiškasžiedinis kopūstas
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir grietinėle
kitas įrašas
Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pikantiškas varškės apkepas su brokoliais ir sūriu

Kugelis | Bulvių plokštainis

Tešloje keptas vištienos pyragas

Naminė pica

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Česnakiniai sūrio krekeriai su morkų humusu

Varške įdaryti kepti obuoliai

Pusryčių beigelis su kiaušiniu, lašiša ir avokadais

Takai su kepta kiauliena

Pikantiška sūrio užtepėlė

Virti varškėtukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Sumuštiniai su žuvimi

Azijietiški Teriyaki BBQ makaronai su vištiena ir daržovėmis

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

Vištienos suktinukai su morkomis

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Tarta su špinatais ir tunu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų