Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIMakaronų patiekalaiSalotosŠaltieji užkandžiai

Makaronų salotos su kepta vištiena

parašė Asta 29 Gru ’20
Makaronų salotos su kepta vištiena

Tarp Kalėdų ir Naujų – šis laikas man labai patinka. Kai visos dienos iki Kalėdų jau būna suskaičiuotos, kai šventėms kruopščiai lygintos staltiesės sulankstomos ir padedamos atgal į spinteles, kai nurimsta vidinis chaosas. Kai nuo pečių nukrenta nepaaiškinamų lūkesčių našta (aš vis dar nemoku jų neturėti) ir galima nieko per daug ne-pla-nuo-ti. Kai iš esmės vienintelis planas – tiesiog pailsėti ir patingėti, žiūrėti filmus ir skaityti knygas, sukritus ant kilimo žaisti žaidimus ir kartais truputį juokingai pašokti ar padainuoti, o tada – iš širdies pakvatoti.

Leiskit, atspėsiu, kulinarinių iššūkių tarp Kalėdų ir Naujų daugelis sau taip pat nekeliame, tiesa? Greitai, paprastai, skaniai – tai viskas, ko norisi. O makaronai, kaip pasakytų mano saulėtas virtuviukas, visada yra skanu.

Tiesa, tam mažam gurmanui makaronai, nepaisant jų formos ar dydžio, vis dar skaniausi tiesiog su sviestu ir druska. Tuo tarpu aš sau susimaišiau makaronų salotų – kaspinėlius (Farfalle Rigate) sumaišiau su pomidorais, avokadais, raudonaisiais svogūnais, gražgarstėmis. Pagardinau pikantišku graikiško jogurto-majonezo padažu, patiekiau su kepta vištiena. Improvizuoti, kaip ir su bet kuriomis salotomis, čia galima labai daug, bet šis variantas, pažadu, labai gardus!

Salotas ruošiau su itališkais „La Molisana“ kietagrūdžių kviečių makaronais. Jau keletą metų tai vieni mėgstamiausių mūsų šeimos makaronų. Pastaruoju metu „La Molisana“ savo socialiniuose tinkluose edukuoja ir skatina artimiau susipažinti su įvairiomis makaronų rūšimis bei jų istorija. Užsukite į jų Facebook ar Instagram profilį – sužinosite, kuo radiatoriai skiriasi nuo straublių, kaip teisingai tarti tagliatelle pavadinimą ir kodėl vieni makaronai labiau tinka apkepams, o kiti – salotoms?

Tuo tarpu dabar… gaminam salotas?

 Makaronų salotos su kepta vištiena

 Makaronų salotos su kepta vištiena

 Makaronų salotos su kepta vištiena

 Makaronų salotos su kepta vištiena

Makaronų salotos su kepta vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Vištienai:
300-400 g vištos krūtinėlės
1-2 valg. š. alyvuogių aliejaus
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovinto malto česnako
½ arb. š. rūkytos paprikos
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (raudonėlių, bazilikų, rozmarinų)
mažo žiupsnelio kajeno paprikos

Salotoms:
250 g „La Molisana“ makaronų-kaspinėlių (Farfalle Rigate)
žiupsnio druskos
250 g vyšninių pomidorų
1 didelio avokado
¼ raudonojo svogūno
100 g gražgarsčių

Padažui:
½ stiklinės (125 ml) graikiško jogurto
½ stiklinės (125 ml) majonezo
2 valg. š. klevų sirupo
2 valg. š. citrinos sulčių
1 arb. š. džiovinto malto česnako
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (raudonėlių, bazilikų, rozmarinų)
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
2. Vištieną iš visų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi. Visus prieskonius sumaišykite ir prieskonių mišiniu tolygiai ištrinkite visa vištieną.
3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes (priklausomai nuo krūtinėlės storumo). Galite patikrinti termometru – vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC. Jei norite, kad vištiena būtų labiau apskrudusi, paskutinėms porai kepimo minučių įjunkite grilio funkciją.
4. Leiskite vištienai dešimt minučių atvėsti, tuomet pjaustykite ir patiekite su salotomis.

5. Kol vištiena kepa, paruoškite salotas. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės. Išvirusius perliekite šaltu tekančiu vandeniu.
6. Pomidorus perpjaukite perpus, avokadus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, raudonąjį svogūną supjaustykite labai plonais pusžiedžiais.
7. Dideliame dubenyje sumaišykite makaronus, pomidorus, avokadus, svogūnus ir gražgarstes. Paskirstykite į lėkštes. Ant viršaus dėkite po keletą gabalėlių pjaustytos vištienos.

8. Padažui visus ingredientus sumaišykite iki vientisos tekstūros. Pagardinkite salotas ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „La Molisana“.
#reklama #lamolisana

 Makaronų salotos su kepta vištiena

 Makaronų salotos su kepta vištiena

 Makaronų salotos su kepta vištiena

avokadaičesnakaicitrinosgraikiškas jogurtasgražgarstėsmajonezasMakaronų patiekalaipadažaspomidoraisalotosvištiena
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tiramisu tortas
kitas įrašas
Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

Rikotos vafliai su šilauogėmis

Keptų saldžiųjų bulvių humusas

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Takai su kepta kiauliena

Lietiniai su rikota ir braškėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sūrio tortas su keptais obuoliais ir karamele

Meduolių desertas su bananais

Tiramisu

Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta...

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Omletas su daržovėmis ir silke

Sveikuoliški krekeriai

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Pikantiški krepšeliai su tepamuoju sūriu ir lašiša

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų