Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAISALDUMYNAITortai

Cinamoninių bandelių sūrio pyragas

parašė Asta 19 Gru ’24
Cinamoninių bandelių sūrio pyragas

Kas laimėtų desertų kovą, jei finale susitiktų cinamoninės bandelės ir sūrio pyragas? Ką mėgstate labiau? O ar bandėte kada šiuos du skanėstus sujungti į vieną? Prašom pabandyti, nes tikrai verta! Jūsų dėmesiui – cinamoninių bandelių sūrio pyragas!

Jaukių bandelių įkvėptas sūrio pyragas – gardus, švelnus, kremiškas. Lyg klasikinis, daugelio mylimas cheesecake, tik šįkart pagardintas cinamoniniu rudojo cukraus įdaru bei papuoštas mažomis bandelėmis. Neišpasakyto jaukumo, mielumo ir skanumo desertas!

Cinamonas – pagrindinis pyrago skonio akcentas ir recepto žvaigždė! Rinkitės kokybišką, aromatingą, patį skaniausią. „Alvo“ produktų linijoje „Alvo Taste From Garden“ rasite gausų prieskonių pasirinkimą, tarp jų – ir maltą cinamoną bei imbierą, kuriais dosniai gardinau šį pyragą.

Nežinau, ar skaičiuojat, bet iki Kalėdų liko mažiau nei savaitė. Kada gi daugiau, jei ne dabar, cinamonu gardinti ir kepti skaniausius desertus? Pasilepinkit ir palepinkit artimuosius. O jei išbandysite, grįžkite su įspūdžiais. Skanaus!

Cinamoninių bandelių sūrio pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 porcijų (22 cm skersmens pyragas) Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 1 val. 45 min.

INGREDIENTAI

Pagrindui:
300 g kvadratinių sausainių
1 arb. š. cinamono
120 g tirpinto sviesto

Kremui:
800 g kreminio (tepamojo) sūrio
½ stiklinės (125 g) riebios grietinės
¼ stiklinės (50 g) cukraus
3 valg. š. kukurūzų krakmolo
1 arb. š. malto cinamono
5 kiaušinių
1/3 stiklinės (85 ml) riebios grietinėlės
1 arb. š. vanilės pastos

Įdarui:
1 stiklinės (200 g) rudojo cukranendrių cukraus
2 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto imbiero
½ arb. š. maltų kvapiųjų pipirų
½ stiklinės (70 g) miltų
75 g tirpinto sviesto

Glaistui:
1 stiklinės (120 g) miltelinio cukraus
1 valg. š. pieno

Papuošti:
mažų cinamoninių bandelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite pagrindą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su ventiliatoriumi).
2. Sausainius susmulkinkite maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sausainių trupiniais bei cinamonu. Turite gauti lipnią masę.
3. Kepimo formos (22 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi. Paruošta sausainių mase išklokite kepimo formos dugną ir kelių centimetrų aukščio sieneles.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, kol pagrindas gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

5. Paruoškite kremą. Į didelį dubenį sudėkite kreminį sūrį, grietinę, suberkite cukrų ir kukurūzų krakmolą, cinamoną. Lengvai išmaišykite plaktuvu, kol gausite vientisą masę.
6. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno lengvai išplakite.
7. Supilkite grietinėlę, vanilės pastą ir išmaišykite, kol gausite švelnų vientisos tekstūros kremą.

8. Paruoškite įdarą. Visus cinamoniniam įdarui skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos lipnios masės.

9. Iškepkite. Kepimo formą su atvėsusiu pyrago pagrindu kruopščiai ir sandariai apsukite folija. Svarbu, kad į formos vidų negalėtų patekti vanduo.
10. Trečdalį paruošto kremo supilkite į kepimo indą ant apkepto pagrindo. Ant viršaus užtrupinkite trečdalį cinamoninio įdaro trupinių.
11. Supilkite antrą trečdalį kremo ir užtrupinkite antrą trečdalį trupinių. Pakartokite dar kartą su likusiais produktais – užpilkite trečią trečdalį kremo ir užtrupinkite paskutinius trupinius.
12. Kepimo formą su susluoksniuotu pyragu įstatykite į kitą, didesnę, kepimo formą. Ją pripildykite tiek vandens, kad kepimo formą su pyragu semtų iki pusės.
13. Kepkite iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su ventiliatoriumi) 15 minučių. Tuomet temperatūrą sumažinkite iki 120 ºC ir kepkite dar 90 minučių, kol pyrago kraštai bus tvirti, o centras, pajudinus kepimo indą, dar šiek tiek virpės.
14. Praverkite orkaitės dureles ir pyragą palikite orkaitėje, kol atvės iki kambario temperatūros.
15. Pyragui atvėsus, iškelkite jį iš formos su vandeniu. Nusausinkite, įsukite į maistinę plėvelę ir perkelkite į šaldytuvą. Palaikykite bent 4 valandas ar, geriausiai – per naktį.

16. Papuoškite. Glaistui šakute išplakite miltelinį cukrų ir pieną iki vientisos masės.
17. Ant pyrago išdėliokite mažas cinamonines bandeles. Apliekite glaistu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Alvo“.
#reklama #alvolietuva

Įkvėpimas: Stephanie’s Sweet Treats

cinamonasdesertasgrietinėgrietinėlėimbierasKalėdoskepiniaikrakmolaskreminis sūrissaldumynaisūrio pyragassūrio tortasvanilė
3 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kalėdiniai meduoliai
kitas įrašas
Migdoliniai „Linco“ sausainiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

JOGURTINĖ PANAKOTA SU BRAŠKIŲ ŽELĖ

Morkų keksas su kreminio sūrio glaistu

Marmurinis trijų šokoladų keksas

Kokosinis obuolių pyragas

Varškės skarelės

Braškių ir rabarbarų tiramisu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Itališkas pyragas su kokosais ir riešutais

Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Kalėdiniai šokoladiniai keksiukai – eglutės

Canelés (Cannelés) de Bordeaux

Tortas „Ferrero Rocher“

Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių...

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

Prancūziškas nesaldus pyragas „Quiche Lorraine“

3 komentarai

Silvija 20 Gru ’24 - 10:54 am

Ar būtina kepti vandens vonelėje?

Reply
Asta 20 Gru ’24 - 3:08 pm

Silvija, labai rekomenduočiau, nes tokiu būdu sūrio pyragas kepa tolygiai, yra lygiu paviršiumi, iškepęs neskyla 🙂

Reply
Paulina 21 Gru ’24 - 7:27 am

Receptas skamba nuostabiai, nekantrauju išbandyti! Tik dėl cinamoninių bandelių iškilo klausymas ar nepastebėjau, kad būtum užsiminus ar ir yra nepaminėta, jos gamintos from scrach? O gal pasitarnavo šaldyta mielinė tešla? 😊

Reply

Komentuoti: Silvija Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų