Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Viščiukų šlaunelės su bulvėmis ir šonine, troškintos grietinėlės ir špinatų padaže

parašė Asta 19 Spa ’22
Viščiukų šlaunelės su bulvėmis ir šonine, troškintos grietinėlės ir špinatų padaže

Dievinu paprastus, greitai paruošiamus ir jaukius vakarienės patiekalus, o šis – būtent toks! Pakaks vienintelės keptuvės: joje apskrudinsite viščiukų šlauneles, tuomet – pakepinsite svogūnus, česnakus, šoninės gabalėlius ir bulvių skilteles. Užpylę sultiniu ir grietinėle, pagardinę špinatų lapeliais ir kietuoju sūriu, troškinsite tol, kol bulvės taps minkštos, o vištienos gabalėliai – iškepę bei sultingi. Pakaks vos gero pusvalandžio viskam paruošti ir prie stalo galėsite kviesti namiškius. Tai bus nuostabiai skani vakarienė!
⠀
Kiekvieno gardaus patiekalo pradžia – kokybiški produktai. Daugelį jų, reikalingų šiam receptui, susirinkau iš internetinės smulkiųjų ūkininkų parduotuvės „Pilnas puodas“. Jei savo šeimoje teikiate pirmenybę ūkininkų auginamai mėsai, nuoširdžiai raginu pasižvalgyti po itin platų „Pilno puodo“ asortimentą. Jame rasite ne tik paukštienos, bet ir veršienos, jautienos, kiaulienos, ėrienos, triušienos, elnienos. Pateikti užsakymus kitai savaitei galima nuo kiekvieno antradienio, tad – pateikę užsakymą kiekvieną antradienį-pirmadienį, kiekvieną ketvirtadienį-penktadienį gausite šviežius produktus, surinktus tiesiai iš ūkių.

Daugiau apie „Pilną puodą” ir šio šeimos verslo veiklos principus rašiau štai čia, kviečiu pasiskaityti.

Na, o kai į pirkinių krepšelį įsidėsit viščiuko šlaunelių, labai rekomenduoju – išbandykit šį receptą!

Viščiukų šlaunelės su bulvėmis ir šonine, troškintos grietinėlės ir špinatų padaže

Atsispausdinti
Porcijos: 5 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

3 valg. š. sviesto
900 g viščiukų šlaunelių (5 gabalėlių)
1 arb. š. rūkytos paprikos
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

1 svogūno
4 skiltelių česnako
100 g karštai rūkytos šoninės
500 g mažų bulvių
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
1 arb. š. druskos
1 stiklinės (250 ml) vištienos sultinio
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
140 g špinatų lapelių
70 g tarkuoto kietojo sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Didelę gilią keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Ištirpinkite joje du šaukštus sviesto.
2. Viščiukų šlauneles ištrinkite rūkyta paprika, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Dėkite į įkaitintą keptuvę, odele žemyn. Kepkite, nejudindami, apie 4-5 minutes, kol gardžiai apskrus, tuomet apverskite, ir kepkite dar 4-5 minutes. Apskrudusias šlauneles išimkite iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
3. Į tą pačią keptuvę sudėkite likusį šaukštą sviesto. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kapotas česnako skilteles. Pakepinkite, kol šiek tiek suminkštės.
4. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą šoninę ir mažas bulves, perpjautas į keturias dalis (skiltelėmis). Pagardinkite druska, prieskoninėmis žolelėmis ir vis pamaišydami kepkite apie 4-5 minutes.
5. Supilkite sultinį, grietinėlę, sudėkite špinatų lapelius. Išmaišykite ir pakaitinkite, kol špinatai sukris.
6. Suberkite sūrį ir išmaišykite.
7. Atgal į keptuvę sudėkite viščiukų šlauneles. Padažas turi jas beveik apsemti. Troškinkite virš vidutinio dydžio ugnies 15 minučių, kol bulvės bus minkštos, o vištiena – pilnai iškepusi. Patiekite iš karto.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su internetine Lietuvos ūkininkų produktų parduotuve „Pilnas puodas“.
#reklama #pilnaspuodas

bulvėsčesnakaigrietinėlėšoninėšpinataisultinyssūrissvogūnaivieno indo patiekalaivištiena
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Graikiškos makaronų salotos
kitas įrašas
Moliūginės kavos sūrio pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

Rudeniškas veršienos troškinys

Naminiai makaronai su marinara padažu

Vištienos maltinukai su grikiais

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

Pusryčių skrebučiai su agurkais

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Azijietiški Teriyaki BBQ makaronai su vištiena ir daržovėmis

Varškės blyneliai

Šakšuka su morkomis

Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų