Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

parašė Asta 28 Bal ’19
Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Suvalgyti pusryčiams kažką naujo – atrodytų, nieko čia labai ypatingo. Bet man tai visada suveikia kaip gera – džiugesnė, smagesnė, skanesnė, įspūdžių gausesnė! – dienos pradžia. Įsisukus į paprastos avižinės košės rutiną pusryčiai labai ilgą laiką atrodė savaime suprantamas dalykas. Jokių klausimų, jokių svarstymų. Svarbiausia, kad avižinių dribsnių stiklainiui ištuštėjus, jis nedelsiant būtų pripildomas vėl.

Dabar gi pusryčiai ir vėl tapo šiuo tuo ypatingu – ritualu, kurio laukiu ir apie kurį pradedu galvoti kartais jau iš vakaro. Ko aš norėčiau? Saldžiai ar sūriai? Ką dar neragauto galėčiau pasiruošti? Gal pusryčiams galiu skirti kaip niekad daug laiko ir išsikepti naminių bandelių? Gal tai bus gardus sumuštinis, kurį susitepsiu per vieną minutę? O gal pats laikas išsiruošti į saulės nutviekstą miestą ir papusryčiauti vienoje iš lauko terasų? Arba – gal basomis ištipenti į mūsų pačių kiemo terasą, su puodeliu kavos, su gardžiais pusryčiais…

Tiesa ta, kad pusryčiai gali būti nuobodūs (manieji pastaraisiais metais tikrai buvo tokiais tapę), bet gali būti ir priešingai – pusryčiai gali būti… laimingi!

Todėl šiandien tinklaraštyje ne kas kitas, o laimingų pusryčių idėja. Labiausiai subalansuota truputį tingiam savaitgaliui, kai skubėti nereikia. Sumaišysite viską per kelias minutes, o tuomet tereiks kantriai palaukti, kol košė iškeps.

Lyg ir košė, lyg ir pusiau pyragas (bet sveikuoliškesnis už beveik visus, kuriuos galėčiau sugalvoti). Nesuvalgytą galėsite įsidėti į dėžutę rytojui – pirmadieniais miego juk visada truputį pritrūksta, taip?

 Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

 Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

 Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

 Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 porcijos Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 30-35 min.

INGREDIENTAI

2 stiklinių (280 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto imbiero
½ arb. š. malto muskato
½ arb. š. vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
200 g smulkiai tarkuotų morkų
2 didelių kiaušinių
½ skardinės (200 ml) kokosų pieno
1 ¼ stiklinės (310 ml) pieno*

Viršui:
4 valg. š. medaus
2 valg. š. kambario temperatūros kokosų aliejaus
1 stiklinės (180 g) smulkintų migdolų ir graikinių riešutų**
100 g saulėgrąžų branduolių

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ᵒC temperatūros. Trupučiu kokosų aliejaus ištepkite 28 cm skersmens kepimo indą.
2. Dideliame dubenyje avižinius dribsnius sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu, imbieru, muskatu, vaniliniu cukrumi ir druska. Suberkite smulkiai sutarkuotas morkas ir dar kartą permaišykite. Tolygiai paskirstykite mišinį kepimo inde.
3. Kitame dubenyje lengvai išplakite kiaušinius. Į juos supilkite kokosų pieną, pieną ir išplakite iki vientisos masės. Plakinį tolygiai supilkite į kepimo indą ant dribsnių su morkomis.
4. Traškiam viršui į atskirą dubenį sudėkite medų, kokosų aliejų, pasmulkintus migdolus ir graikinius riešutus, suberkite saulėgrąžų branduolius. Gerai išmaišykite, kad riešutai ir saulėgrąžos tolygiai pasidengtų medumi ir kokosų aliejumi. Mišinį paskirstykite ant košės viršaus.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Leiskite šiek tiek atvėsti, tuomet patiekite.

* Galite naudoti bet kokį pasirinktą pieną, taip pat ir augalinį.
** Galite naudoti bet kokius mėgstamus riešutus.

Recepto šaltinis: Green Kitchen Stories

 Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

 Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

avižiniai dribsniaicinamonasgraikiniai riešutaiimbieraskepta košėkokosų aliejuskokosų pienaskošėmedusmigdolaimorkosmuskataspusryčiairiešutaisaulėgrąžossveikesni pasirinkimaivanilė
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)
kitas įrašas
Varškės ir pistacijų tortas su avietėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų...

Šokoladiniai blyneliai

Makaronų salotos su kepta vištiena

Salotos su keptais batatais ir vištiena

Bananiniai – kokosiniai blynai

Salotos su mangais, avokadais, mocarela ir duoniukais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Apelsininis aguonų keksas

Įdaryti šokoladiniai kiaušiniai

Sūrio pyragas su keptais obuoliais

Galetė su obuoliais ir karamele

Pyragėliai su mėlynėmis

Kakavinis varškės pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškinis pieno kokteilis

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Šalta juodoji arbata su persikais

Nealkoholinis karštas vynas

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Sumuštiniai su tunu ir avokadais

Tuno tartaras su mangais ir avokadais

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Bulviniai vafliai su čederio sūriu ir lašiša (arba...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų